Fotografi e deputetëve të Kuvendit të Parë të Shqipërisë - Dossier - Kosova Sot
Fotografi e deputetėve tė Kuvendit tė Parė tė Shqipėrisė

Fotografi e deputetėve tė Kuvendit tė Parė tė Shqipėrisė

Fotografia që shihni është shkrepur më 21 prill 1921.

Personat në foto janë deputetët e parë të Kuvendit të Shqipërisë.

Pikërisht më datë 21 prill 1921 në Tiranë do të mblidhej parlamenti i ParëShqiptar i dalë nga zgjedhjet e para parlamentare të zhvilluara në muajt shkurt-mars të këtij viti.

Parlamenti përbëhej nga 78 deputetë të dy forcave kryesore politike të kohës, PartiaPopullore dhe Partia Përparimatre. 

Fotografi e deputetėve tė Kuvendit tė Parė tė Shqipėrisė

(Kosova Sot)

10 orë e 5 minuta më parë