Si t’i zvogëlojmë striat për vetëm gjashtë javë? - Femra - Kosova Sot
Si t’i zvogëlojmë striat për vetëm gjashtë javë?

Si t’i zvogëlojmë striat për vetëm gjashtë javë?

Striat janë çarje jo të hijshme të lëkurës, të cilat hasen thuajse te çdo femër. Edhe pse është thuajse e pamundur që të hiqen tërësisht, ekzistojnë mënyra për t’i bërë ato thuajse të padukshme.

Nëse u përmbaheni këshillave vijuese, rezultatet do të jenë evidente pas vetëm gjashtë javësh.

Masazhi me vaj

– Hapësirën e lëkurës ku janë paraqitur striat lyejeni me vaj ulliri, të bajameve, apo të kokosë.

– Me anë të shuplakave, apo majave të gishtave bëni masazh në atë pjesë për rreth 5 minuta.

– Këtë procedurë përsëriteni çdo ditë para se të bini në gjumë.

Pilingu

– Lageni lëkurën dhe, gjatë bërjes së dushit, vendoseni përzierjen e vajit të ullirit, bajameve, apo kokosë, me kripë të trashë, apo me sheqer.

– Me shuplaka fërkojeni lëkurën me qëllim të largimit të qelizave të vdekura dhe të formimit të qelizave të reja.

Këtë procedurë duhet ta përsëritni të paktën dy herë në javë.

Xhelatina e aloe verës

Kjo bimë magjike ka fuqi të shërimit të lëkurës, prandaj përdoret te djegiet dhe irritimet e lëkurës.

– Xhelatina e aloe verës vendoset në hapësirën e prekur nga striat.

– Xhelatina fërkohet në lëkurë dhe lihet që të thithet.

– Përsëriteni këtë procedurë çdo herë, pas dushit.

Këshillë:

– Sa herë që t’ju jepet rasti, ecni, apo zgjidheni një formë të ushtrimeve trupore që ju përshtatet më së shumti. Ushtrimet e përmirësojnë qarkullimin e gjakut, me çka lëkura bëhet më elastike dhe përtërihet më shpejt.

(Kosova Sot)

2 orë e 10 minuta më parë
16/07/18