Avokatja e re, me një mal PROBLEMESH FAMILJARE - Kulturë - Kosova Sot
Avokatja e re, me një mal PROBLEMESH FAMILJARE

Avokatja e re, me një mal PROBLEMESH FAMILJARE

Julianne Nicholson-it i është dhënë roli kryesor, në vend të rolit dytësor si gruaja, që merret me të kaluarën në këtë dramë, ku paraqitet edhe Emma Roberts. Pak a shumë një film me disa aktorë, që vjen nga regjisori Matthew Newton, me titull "Who We Are Now", që bën bashkë tregimet e një avokateje të re dhe ambicioze, e cila ka shumë probleme familjare (Emma Roberts) dhe ish të dënuarit (Julianne Nicholson), që ka nevojë për pak përkrahje. Tregimi i ngjarjes së Newton është mjaft lozonjar, nganjëherë të shkon në majë të hundës, por se aktrimi është vërtetë i përkushtuar, me ngjarje që marrin kthesa të ndryshme. Sido që të jetë, Nicholson, aktor që i është dhënë rasti të performojë në rolin kryesor, është çmimi i derës së madhe, duke ofruar një performancë, që gjithë filmin e ngre në një nivel më të lartë.

Zemërimi i madh ndaj njëri-tjetrit

Me gjasë, sikur filmi të ishte punuar më ngushtë dhe më shumë përqendrimin në dhënien e frytit në personazh, ky aktor jo shumë i njohur do të kishte marrë shumë shpërblime. Skripti i Newton merr shpjegimin dhe kohën e tij të ëmbël për t'ua shpjeguar të gjithëve se kush në të vërtetë është, cila është lidhja familjare me ta dhe çfarë kanë bërë që e kanë zemëruar kaq shumë njëri- tjetrin. Me gjasë, rëndësia e ngrirë e skenës hapëse ku Beth (Nicholson) shfaqet i paftuar në derën e Gabby (Jess Weixler) dhe Sam (Scott Cohen) kështu që të mundet ta shohë Alec-in (Logan Schuyler Smith), djaloshin 10-vjeçar, me gjasë gjithçka bëhet e qartë. Beth kishte shkuar në burg, pasi që kishte masakruar një njeri (se çfarë ka ndodhur shfaqet vetëm në fund të ngjarjes, një monolog).

Alec, djali biologjik i Beth-it

Kishte bërë 10 vite burg, që një vit kishte dalë dhe tani po punonte në një sallon manikyri. Gabby është motra e saj, dhe Alec është djali biologjik i Beth-it, megjithëse ai nuk e di këtë. Beth dëshiron të ketë më shumë qasje tek ai dhe të ketë një kujdestari të përkohshme, por Gabby dhe Sam janë duke e mbajtur më larg. Stresi i fajit të asaj që kishte ndodhur një dekadë më parë, lufta për djalin e saj me motrën e dërgojnë Beth-in drejt një bari, derisa takon aty ish-ushtarin me sy të pikëlluar Peter (Zachary Quinto), kur ai asaj i ofron numrin e telefonit pasi që kanë bërë seks. Në ndërkohë, avokati i Beth, Carl (Jimmy Smits) punon në një zyrë me të ardhura të vogla me Jess (Roberts). Was së gjithave, dikush duhet t'i ndihmojë të marrë vendime rreth asaj se çfarë ngjyre do të ketë fustani i nusërisë. Një manikyr në sallonin e Beth-it dhe disa pije e sjellin Beth-in dhe Jess-in bashkë. Newton dhe të tjerët janë shumë më shumë të interesuar në gjenerimin e ndjenjave spontane. Disaskena ku Jason Biggs aktron menaxherin e restorantit, që pranon favore seksuale nga Beth-i, por më pas suksesi i këtyre pazareve përzihet.

(Kosova Sot)

20 orë e 18 minuta më parë
19/06/18