Viti 1999: Ushtarët amerikanë të zënë rob nga serbët (Video) - Lajme - Kosova Sot
Viti 1999: Ushtarët amerikanë të zënë rob nga serbët (Video)

Viti 1999: Ushtarët amerikanë të zënë rob nga serbët (Video)

Në prill të vitit 1999 në kufirin jugoslavo-maqedonas, tre ushtarë amerikanë u zunë rob nga nga Ushtria Jugosllave.

Me ndërmjetësimin e Greqisë, Beogradi pranoi i lirojë ata dhe përmes Qipros, Shtetet e Bashkuara dorëzuan tre ushtarët amerikanë të kapur nga ushtarët jugosllavë  duke kaluar në afërsi të kufirit me Maqedoninë.

Pas presioneve të shumta presidenti serb, Sllobodan Millosheviq vendosi t’i lirojë ata.

 

(Kosova Sot)

7 orë e 27 minuta më parë
20/07/18