Zeqa: Rrugës së EULEX-it - Lajme - Kosova Sot
Zeqa: Rrugës së EULEX-it

Zeqa: Rrugës së EULEX-it

Analisti Florim Zeqa thotë se vetë fakti i krijimit të një Gjykate të njëanshme (vetëm për shqiptarët), për fatin e keq të miratuar në Kuvendin e Kosovës, flet qartë për degradimin e skajshëm dhe papërgjegjësinë ekstreme të politikanëve kosovarë. "E ashtuquajtura "Gjykatë Speciale", e cila do të trajtojë vetëm krimet e supozuara të pjesë- tarëve të UÇK-së, tregon qartë tendencën e bashkësisë ndërkombëtare për barazimin e viktimës me xhelatin! Pavarësisht faktit se cilët "peshq", të mëdhenj apo të vegjël do të bien të parët në "grepin" e Gjykatës Speciale, do të dëmtohet imazhi i Kosovës në botë, si dhe do të lëndohet lufta e drejtë dhe e pastër çlirimtare", theksoi ai. "Bazuar në dështimet e deritanishme të drejtë- sisë ndërkombëtare (EULEX) dhe drejtësinë selektive të Gjykatës së Hagës, as Gjykata Speciale nuk pritet të prodhojë diçka pozitive sa i përket krimit dhe mafisë kriminale në Kosovë. Edhe ajo do të veprojë njëjtë, siç ka vepruar EULEX-i, duke injoruar dhe duke shitur lëndë mafio-oligarkëve të korporatokracisë kosovare kriminale, të lidhur me krerët aktualë të shtetit dhe liderët e partive politike", tha analisti Florim Zeqa për gazetën "Kosova Sot".

 (Kosova Sot)

15 orë e 33 minuta më parë
18/07/18