Kur u shpikën rrobat për mbrojtje nga shiu? - OK KIDS - Kosova Sot
Kur u shpikën rrobat për mbrojtje nga shiu?

Kur u shpikën rrobat për mbrojtje nga shiu?

Deri n shekullin e XIX askush nuk dinte saktësisht si të përdorte gomën natyrore. Kjo lëndë ishte në varshmëri të madhe t ë temperaturës, zbutej dhe tkurrej shpejtë,transmeton Kosova Sot Online.

 Rreth 1830-ve një skocez i quajtur Çarles Mekintoç bëri një shpërploçë, një "sandviç" nga dy lëndë ndërmjet të cilave ishte plasuar shtresa e gomës. Ky stof ishte i përshtatshëm kundër reshjeve edhe pse goma ngjitëse nga sandviçi duhej të mirëmbahej gjatë nxehtësisë.

(Kosova Sot)

8 orë e 10 minuta më parë
21/05/18