A e dini se skifteri është mbreti i shpejtësisë - OK KIDS - Kosova Sot
A e dini se skifteri ėshtė mbreti i shpejtėsisė

A e dini se skifteri ėshtė mbreti i shpejtėsisė

Skifteri, i njohur ndryshe dhe me emrin Peregrine. Ky grabitqar është i njohur për shejtësinë e tij që mund të arrijë deri 322 km/ orë në momentin e gjuetisë(në pikiatë), duke qënë kështu mbreti i shpejtësisë në të gjithë mbretërinë e kafshëve.

Sipas një emisjoni të realizuar nga National Geographic, shpejtësia maksimale që mund të arrihet prej këtij skifteri është regjistruar 389 km/orë

(Kosova Sot)

8 orë e 27 minuta më parë