Fakte për Indonezin - OK KIDS - Kosova Sot
Fakte për Indonezin

Fakte për Indonezin

Faktet tregojnë se Indonezia ka  mbi 250,000,000 banorë (rreth 3.5% e popullsisë së botës)

Indonezia është aktualisht i katërti vendi më i populluar në botë, pas Kinës me 1.4 miliard banorë (19% e popullsisë së botës), India me 1.3 miliardë banorë (18% e popullsisë botërore) dhe SHBA me mbi 300.000 banorë (4% e popullsisë së botës), trasmeton gazeta Kosova Sot Online

Më shumë se 700 gjuhë fliten në Indonezi

Edhe pse Indonesia njeh vetëm një gjuhë zyrtare - Indonesian (një variant të Malajisht, i njohur lokalisht si Bahasa Indonesia) - ka më shumë se 700 gjuhë të tjera që fliten në vend.

Gjuha zyrtare indoneziane është përdorur në tregti, administratë, arsim, media dhe në librat më të shtypura, por shumë indonezianët flasin një gjuhë të ndryshme si gjuhë të pare.

(Kosova Sot)

59 minuta më parë
23/04/18