A keni dëgjuar për gjarpërin e hollë e të verbër? - OK KIDS - Kosova Sot
 A  keni dëgjuar për gjarpërin  e hollë e të verbër?

A keni dëgjuar për gjarpërin e hollë e të verbër?

Gjarpërinjtë e tillë që njihen edhe si Gjarpërinjtë Fijezor (Leptotyphlopidae) janë një familje gjarpërinjsh që mendohet se janë më të vegjlit në botë diku rreth 11 cm në gjatësi. Ata gjenden në Amerikën Veriore dhe Jugore, në Afrikë dhe në Azi. Ka 87 lloje të ndryshme të këtij gjarpri.

Ata janë të adaptuar krijimin e strofkave në afërsi të termiteve dhe milingonave pasi që ushqehen me to. Dieta e tyre përfshinë. Shumica e tyre hajnë pjesët e brendshme të insekteve dhe më pas e hedhin lëkurën e tyre jashtë.

(Kosova Sot)

5 orë e 46 minuta më parë
21/05/18