A e dini se 45% e binjakëve kanë gjuhën e tyre ? - OK KIDS - Kosova Sot
A e dini se 45% e binjakëve kanë gjuhën e tyre ?

A e dini se 45% e binjakëve kanë gjuhën e tyre ?

Kjo quhet gjuhë autonome. Kërkuesit besojnë se foshnjat binjake e përdorin njëri-tjetrin si model për zhvillimin e gjuhës, kur mungon ndonjë i rritur si model. Kjo gjuhë përbëhet nga fjalë të përmbysura dhe shprehje onomatopeike. Ajo formohet kur foshnjat po mësojnë sesi të flasin gjuhën e vërtetë bashkë me njëri tjetrin. Gjuha e tyre zhduket para fëmijërisë, pasi fëmija e ka mësuar gjuhën standard,transmeton gazeta Kosova Sot.

(Kosova Sot)

1 orë e 57 minuta më parë
21/06/18