Pse njerëzit i duan qentë? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse njerëzit i duan qentë?

Pse njerëzit i duan qentë?

E provuar shkencërisht! Asnjë ndjenjë tjetër nuk krahasohet e shikimin e ngrohtë që qeni juaj ju jep kur e ledhatoni ose kur e ushqeni. Nuk keni pse i thoni adhuruesëve të kafshëve që ndjenja është e anasjelltë, por një studim i ri i Journal of Science zbulon arsyen e vërtetë se pse i mbajmë kaq afër miqtë me 4 këmbë. Kur qentë dhe njerëzit shihen në sy, iu rrit niveli i hormonit të oksitocinës, hormonit që ju bën të ndiheni mirë dhe që është i njejti horomon pas lidhjes së veçantë midis prindërve të rinj dhe të sapolindurëve. Në studim, njerëzit patën një rritje në nivelet e oksitocinës prej 300%.

(Kosova Sot)

10 orë e 35 minuta më parë
24/06/18