Disa fakte interesante për qentë - OK KIDS - Kosova Sot
Disa fakte interesante për qentë

Disa fakte interesante për qentë

Qentë, sic e thotë edhe shprehja e njohur, ja miku më i mire i njeriut. Sot, gati se në asnjërën prej familjeve tona nuk mungon kjo kafshë e dashur. Ne iu sjellim disa fakte që mund të mos I keni ditur pë qentë

Në botë mendohet ketë rreth 40 milionë qenë.

Megjithëse ka shumë kundërshtime mes shkencetarëve qentë mendohet të jenë zbutur para rreth 15000 vite më parë.

Qentë përdoren edhe si shoqërues në aktivitete të ndryshme të njeriut dhe njëri prej tyre shoqërimi në ecje i njerezve të verbër.

 Qentë e kanë të zhvilluar shqisën e dëgjimit 4 herë më shumë se sa njeriu.

Qentë mund nuhasin 100 milione herë më shumë se hunda e njeriut. Kjo bën që qentë të përdoren për qëllime të ndryshme në fushën e sigurisë.

Qentë jetojnë nga 10 deri 14 vjetë.

 

(Kosova Sot)

7 orë e 56 minuta më parë
21/04/18