description

U promovua revista ?OK KIDS?

Publikuar: E premte 1 Tetor 2010, 17:09 31 Komente

Në shkollën fillore “Xhemajl Mustafa” të Prishtinës u promovua revista e parë moderne në Kosovë, “OK KIDS”. Në promovimin e kësaj reviste morën pjesë ambasadori britanik, Endi Sparks, ministri i Arsimit, Enver Hoxhaj, drejtori i Drejtorisë për Arsim në Komunën e Prishtinës, Remzi Salihu. Po ashtu, në këtë promovim mori pjesë edhe drejtoresha e Këshillit Britanik për Kosovën, Arjeta Emra, si dhe drejtoresha e gazetës “Kosova Sot”, Margarita Kadriu, e cila njëherësh është edhe botuese e revistës “OK KIDS”. Të pranishmit thanë fjalë të mira për punën që është bërë me nxjerrjen e revistës “OK KIDS”. Ministri Hoxhaj para nxënësve deklaroi se MASHT-i nga viti i ardhshëm mendon ta fusë mësimin e gjuhës angleze nga klasa e parë dhe revista “OK KIDS’ mund të shërbejë në këtë drejtim, pasi nëpërmjet 4 faqeve që i ka kjo revistë në gjuhën angleze nxënësit mund të mësojnë më lehtë këtë gjuhë. Ambasadori Sparks u shpreh se ndihet i lumtur që po merr pjesë në promovimin e revistës “OK KIDS”. “Kjo revistë është shumë e rëndësishme për nxënësit në Kosovë dhe e përkrah plotësisht idenë e ministrit Hoxhaj për mësimin e gjuhës angleze për nxënësit që nga klasa e parë, sepse fëmijët janë e ardhmja e Kosovës”, shtoi ambasadori Sparks. Për këtë projekt interesant foli edhe drejtoresha e gazetës “Kosova Sot”, Margarita Kadriu, e cila tha: “Siç e kishim paraparë, kërkesat për këtë revistë u rritën tepër dhe tanimë kemi kërkesa të mëdha të fëmijëve dhe prindërve anekënd Kosovës që kjo revistë të botohet e veçantë dhe t’u ofrohet fëmijëve në të gjitha shkollat e Kosovës, si pjesë përbërëse e mësimit të tyre. Në këtë drejtim shtëpia jonë botuese ka arritur marrëveshje me “British Council” që të ata të përgatisin disa faqe në gjuhën angleze. Për herë të parë në Kosovë do t’u mundësohet nxënësve kosovarë që të mësojnë gjuhën angleze edhe përmes revistës së vetme në Kosovë për fëmijë, “OK KIDS”. Revista “OK KIDS” ka 36 faqe kolor, në madhësi A-4, dhe trajton preokupimet, vështirësitë, sukseset dhe perspektivën e fëmijëve”. Numri i parë i revistës “OK KIDS” ka 50.000 kopje dhe do të shpërndahet falas në shtatë komunat kryesore të Kosovës: Prishtinë, Prizren, Pejë, Gjakovë, Ferizaj, Gjilan, Mitrovicë.

Printo Dërgo
 • di

Komente


 • EDONA 05.07.2011 - 12:19

  KJO REVIST ESHTE SHUME EDUKATIVE PER FEMIJ ANDAJ MENDOJ QE KJO GJE ESHT E DREJTA E FEMIJEVE PER TE PASUR SA ME SHUME REVISTA SHKOLLORE

 • aurela 04.06.2011 - 14:22

  revista okkids me pelqen shume dhe e preferoj per qdo femij

 • leonita 23.05.2011 - 15:54

  është ndër revistat me te ditura

 • armir 18.05.2011 - 16:03

  shum gjera ok kids

 • Erzaaaaaa 06.05.2011 - 17:34

  kojo revist edukative dhe shithashtu shun atraktive ne tersesi femijeve dhe qellimi i saj edhte qe femijet ti zgjerojne njohurit dhe aftesit baze te shtojne kretivitetin te aftesohen per te menduar dhe rezonuar shpejt si dhe te mesojne gjuhen angleze . Prandaj edhe une e pelqej Ok Kidsss

 • Erzaaaaaa 06.05.2011 - 17:32

  kojo revist edukative dhe shithashtu shun atraktive ne tersesi femijeve dhe qellimi i saj edhte qe femijet ti zgjerojne njohurit dhe aftesit baze te shtojne kretivitetin te aftesohen per te menduar dhe rezonuar shpejt si dhe te mesojne gjuhen angleze . Prandaj edhe une e pelqej Ok Kidsss

 • Erton 28.04.2011 - 21:33

  une i preferoj ok kidesat sepse na sjellin shume dituri te medha per ate arsye shpreha deshire te shkruaj disa vargje per ok kides me te preferuarin tim

 • 17.04.2011 - 13:33

  okkidsrevistameeparapelqyer.....

 • 17.04.2011 - 13:32

  okkidsrevistameeparapelqyer.....

 • ADADA 09.04.2011 - 18:14

  HI

 • aleksa 09.04.2011 - 18:13

  urimeperokkidseshtenjerevistshumemir,dojukishalutursenenjerenngarevistateardhshmetejetpostieriiEMINEMIToseiROBERTPATINSONIT.

 • aleksa 09.04.2011 - 18:13

  urimeperokkidseshtenjerevistshumemir,dojukishalutursenenjerenngarevistateardhshmetejetpostieriiEMINEMIToseiROBERTPATINSONIT.

 • ylli 31.10.2010 - 17:53

  ju lutemi a eshte bere gazet e veqant ma jep imellin e saj

 • ylli 31.10.2010 - 17:52

  ju lutemi a eshte bere gazet e veqant ma jep imellin e saj

 • edona@@@@ 20.10.2010 - 15:24

  dikush qe lexon edhte merit ta lexojne edhe kete raviste OK KIDS ma te mirt jeni ju lumte

 • edona@@@@ 20.10.2010 - 15:24

  dikush qe lexon edhte merit ta lexojne edhe kete raviste OK KIDS ma te mirt jeni ju lumte

 • nermina 19.10.2010 - 22:20

  jeni shume te mikreeeeeeeeeeeeeeeee shume kkkuul;...... , , ,

 • nermina 19.10.2010 - 22:20

  jeni shume te mikreeeeeeeeeeeeeeeee shume kkkuul;...... , , ,

 • nermina 19.10.2010 - 22:20

  jeni shume te mikreeeeeeeeeeeeeeeee shume kkkuul;...... , , ,

 • dona 15.10.2010 - 20:16

  me pelqen shum revista okkids sidomos pjesa e kurooziteteve

 • blerina 15.10.2010 - 17:06

  jeniii me te miret d.m.th revista me e mirë per femijjë...tekk ju relaksohemii se menaudrii apo lexuarii...etvemm vazhdonii keshtuu???

 • blerina nga ferizaji 15.10.2010 - 17:03

  jenii shummm te mirë...jeni revista ime e pelqyer....vetem vazhdonii keshtu.suksese?

 • Vlera 15.10.2010 - 11:07

  faliminderit per revisten OK KIDS ju uroj pune te mbare redaksis.

 • arti nga Ferizaji 13.10.2010 - 20:36

  faleminderit OK KIDS.urime dhe suksese

 • besarta 05.10.2010 - 22:34

  dikush qe leon shum e meriton nje revist te till urime OK KIDS

 • besi 03.10.2010 - 14:04

  urime per ket revist te fmive jeni nje gazet si po deshmoni punen e juv shum me vlera...!

 • Enkeleda 03.10.2010 - 10:56

  Faleminderit per ket revist ok KIDS...............

 • erleta 01.10.2010 - 20:32

  ok kids eshte revista me e mire per femije. urime

 • arta 01.10.2010 - 17:25

  urime per ok kids. femijet tane e meritojne nje reviste te tille.

 • arjeta 01.10.2010 - 17:24

  i love ok kids...,e lexoj cdo here....

 • arta 01.10.2010 - 17:23

  urime per ok kids. femijet tane e meritojne nje reviste te tille.

arkivi i lajmeve