VW "pastron" Australinë nga motorët me naftë - Auto&Tech - Kosova Sot
VW "pastron" Australinë nga motorët me naftë

VW "pastron" Australinë nga motorët me naftë

Prodhuesi gjerman do të ndalojë shitjen e modeleve të veta me motorë dizel në Australi në muajt e ardhshëm.

Në Volkswagen thonë se ky vendim nuk lidhet me skandalin e naftës.

Që nga tetori, VW Golf do të jetë i disponueshëm vetëm në Australi me motorët benzinë turbo, ndërsa  në fillim të këtij viti, prodhuesi gjerman ka ndaluar shitjen e Passat me naftë në atë vend.

Jetta është shfuqizuar si një model, ndërsa Volkswagen Arteon shitet ekskluzivisht me benzinë. VW së shpejti do të ndalojë dërgimin në Australi edhe të Passat Alltrack turbo diesel si dhe Tiguan me naftë.

Në degën australiane të grupit Volkswagen, ky këndvështrim nuk ka të bëjë me çështjen e naftës dhe është rezultat i një plani për të reduktuar kompleksitetin e njësive furnizuese.

Një tjetër arsye është rënia e kërkesës për motorët me naftë në Australi në vitet e fundit. Nga të gjitha automjetet VW të shitura në këtë vend në 2017, motorët me naftë përbënin vetëm 22.2%.

(Kosova Sot)

21 orë e 5 minuta më parë
17/12/18