Zgjateni jetën për 20 vjet – seks, pini çaj ose kafe dhe hani arra - Dashuri - Kosova Sot
Zgjateni jetën për 20 vjet – seks, pini çaj ose kafe dhe hani arra

Zgjateni jetën për 20 vjet – seks, pini çaj ose kafe dhe hani arra

Mirëqenia është një prej faktorëve kryesor se pse njerëz të popujve të ndryshëm në botë kanë jetëgjatësi të ndryshme.

Sipas një studimi të fundit janë disa mënyra se si të zgjatet jeta, madje për 20 vjet.

Marrëdhënia seksuale dhe konsumimi i ushqimit janë ndër të parët që janë përmendur në një listë të faktorëve, të publikuar në Mirror.

1. Besoni në diçka – besimtarët thuhet se jetojnë gjashtë vjet më shumë sesa ateistët, sipas Ohio State University.

2. Bëni seks – dy herë në javë më sa paku, pasi që ata të cilët bëjnë marrëdhënie seksuale më pak se një herë në muaj rrezikojnë të vdesin para kohe.

3. Konsumoni çajëra pasi që ato përmbajnë antioksidant dhe luftojnë sëmundjet e zemrës; poashtu hani arra dhe fruta të tjera të thata pasi ato njihen se luftues të sëmundjeve si kanceri.

Pastaj nga ekspertët preferohet ecja, mbajtja e kontakteve me njerëz, mosngopja me ushqim, konsumimi i frutave, zgjimi nga gjumi në orët e hershme, deri të linja e duhanit.

(Kosova Sot)

4 orë e 56 minuta më parë
10/12/18