Përse Jodie Foster është e mbijetuara e fundit në Hollivud? - Kulturë - Kosova Sot
Përse Jodie Foster është e mbijetuara e fundit në Hollivud?

Përse Jodie Foster është e mbijetuara e fundit në Hollivud?

Në filmin "The Accused", Foster kishte insistuar në portretizimin e vajzës që i kishte shpëtuar bandës që e kishte dhunuar. Shumë aktore e kishin refuzuar këtë rol

Jodie Foster duket shumë e vjetër në filmin më të ri me titull "Hotel Artemis". Duke e aktruar infermieren 70 vjeçe, e cila nuk kishte dalë jashtë për 20 vjet, ajo duket e zbehtë dhe e hirtë. Krejt kjo po del të jetë një vepër e garimit (ajo është vetëm 55 vjeçe në jetën reale), por ndoshta po shtroni pyetje vetes se si ndihet Foster nga brenda, marrë parasysh karrierën e saj të gjatë e të çuditshme. Vajza që i kishte shpëtuar bandës Në kohën kur në të njëjtën moshë Emma Watson po regjistrohej te "Hogwarts", Foster po aktronte fëmijën prostitutë në "Taxi Driver". Në filmin "Freaky Friday", ajo po aktronte një grua të moshës 30 vjeçe në trupin e një 14 vjeçes. Kur u rrit, ajo kishte shkuar atje kur aktorët e tjerë kishin frikë të shkonin. Në filmin "The Accused", ajo kishte insistuar në portretizimin e vajzës që i kishte shpëtuar bandës që e kishte dhunuar, që ishte kundër dëshirës së studios. Shumë aktore e kishin refuzuar këtë rol. "Ju duhet të merrni këto rreziqe ose kurrë nuk do të jeni mediokër", ka thënë ajo. Me gjasë kjo është frika e saj më e madhe. Personazhi tjetër i Fosterit që ia kishte sjellë një Oskar, Clarice Starling në filmin "The Silence of the Lambs", kishte një rrezik të ngjashëm. Michelle Pfeiffer e kishte refuzuar rolin, duke thënë se tregimi ishte tepër shqetësues. Foster nuk kishte shqetësime për psikot dhe kufomat që fluturonin. Ka punuar me Polanskin dhe Allenin Në fund të filmit, ajo ia kishte pranuar Anthony Hopkinsit se ajo ishte frikësuar për të. "Por unë isha e frikësuar për ty", ai i ishte përgjigjur. Ajo ishte pyetur edhe për lëvizjen "MeToo" dhe kishte refuzuar për të folur kundër Harvey Weinsteinit. Ajo ka punuar me Roman Polanski dhe Woody Allenin. Ajo kishte bërë regjinë e një filmit me Mel Gibsonin. Në krahasim me një film si "Hotel Artemis" duket si një argëtim në krahasim me atë që ka bërë më parë. Nëse dikush e meriton këtë, është ajo. Ajo më shumë ka bërë për filmat sesa që ne kemi bërë për të.

(Kosova Sot)

14 orë e 50 minuta më parë
15/12/18