Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, fituesit e çmimit - Kulturë - Kosova Sot
Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, fituesit e çmimit

Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, fituesit e çmimit

Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi janë fituesit e çmimit shtetëror të Maqedonisë "Nëna Tereza", për vitin 2018. Zdravkin humaniste dhe Kaleshi piktor janë nderuar me këtë çmim me vendimin e miratuar nga këshilli për ndarjen e çmimit nën kryesimin e akademikut Alajdin Abazi. Ky çmim jepet për të arriturat e rëndësishme në interes të shtetit në sferën e humanitetit dhe solidaritetit njerëzor dhe nxitje, avancimin të mirëkuptimit të ndërsjellë dhe zhvillim të bashkëpunimit mes popujve dhe mes pjesëtarëve të bashkësive të ndryshme, kulturave dhe besimeve.

(Kosova Sot)

8 orë e 49 minuta më parë
13/12/18