Haziri: Pushteti e thelloi analfabetizmin - Lajme - Kosova Sot
Haziri: Pushteti e thelloi analfabetizmin

Haziri: Pushteti e thelloi analfabetizmin

 Analisti Arsim Haziri, për gazetën "Kosova Sot", tha se politika e pandërgjegjshme përbën pengesën thelbë- sore pse shoqërinë tonë e kanë kapluar një sërë defektesh kolektive. "Kosova përfundimisht me këtë gjeneratë politikanësh assesi nuk mund të zhvillojë perspektive të përgjithshme, madje për dukuritë e fenomenet negative që kanë instaluar Kosova e ka të zbehtë edhe të ardhmen e saj të mëtejshme", potencoi ai. "Këtu në mënyrë specifike ndërlidhem me prodhimin e pandalshëm të analfabetizmit aktiv që e kanë bërë përmes instalimit të klasës politike brenda universiteteve publike e private. Këtë dështim në lidhje me arsimin e tregoi edhe vlerësimi ndërkombëtar që i ishte bërë shkollave nëpër Kosovë", vijoi më tej Haziri. "Niveli dhe logjika e kësaj politike është kundër fuqizimit të ekonomisë, shëndetësisë, sundimit të ligjit, kundër integrimeve, madje edhe kundër gjithçkaje çka mund të jetë dobiprurëse për trupin publik ", potencoi ai. 

(Kosova Sot)

17 orë e 20 minuta më parë
10/12/18