Çfarë është festa e lejlekut? - OK KIDS - Kosova Sot
Çfarë është festa e lejlekut?

Çfarë është festa e lejlekut?

Në maj të çdo viti organizohet festë e madhe në afërsi të Belozemit, për t'u uruar mirëseardhje lejlekëve që kthehen nga viset e largëta. Ka shumë legjenda për këta zogj dhe një thënie e vjetër shkon kështu: "Lejleku fluturon e po fluturoj edhe unë", që do të thotë se gjërat po shkojnë mirë. Foleja e lejlekut në oxhak thonë se e largon të keqen e mjerimin dhe kurrë nuk duhet ta dëmtosh,transmeton Kosova Sot Online.

(Kosova Sot)

7 orë e 26 minuta më parë
15/12/18