Kush e shpiku radion? - OK KIDS - Kosova Sot
Kush e shpiku radion?

Kush e shpiku radion?

Nikola Tesla ishte zbuluesi i parë që dëshmoi zbatueshmërinë e përçimit të pateltë në vitin 1893, por Guljelmo Markoni (Bolonjë 1874 - 1937 Romë), një shpikës italian, ishte i pari që zhvilloi një radiokomunikim funksionues.

Ai dërgoi dhe kapi radiosinjalet e tij të para në Itali në vitin 1895 në Pontichio.

Ai e patentoi sistemin e ri telegrafik pa fije në Britani të Madhe. Themeloi "Marconi's Wireless Telegraph and Signal Company" në të cilën punuan shkencëtarë të shumtë në përmirësimin e aparatit.

(Kosova Sot)

18 orë e 34 minuta më parë
10/12/18