- OK KIDS - Kosova Sot
Çka është lira ?

Çka është lira ?

Metalet si argjendi e ari janë shumë të çmueshme për të shtypur monedha nga to. Në të kaluarën monedhat janë shtypur për të qarkulluar me to ndërsa tani ato shërbejnë për dekorim të nuseve dhe për koleksionues. Monedhat e ditëve tona bëhen nga lëgura bakër-nikel (75 për qind bakër dhe 25 për qind nikel)

(Kosova Sot)

17 orë e 41 minuta më parë
20/02/19