- OK KIDS - Kosova Sot
Fakte për ndryshimet klimatike

Fakte për ndryshimet klimatike

Faktet e ndryshimit të klimës tregojnë se edhe pse ndryshimi kushtet klimatike dhe ngrohja globale janë përdorur shpesh interchangeably, trasmeton gazeta Kosova Sot

Ndryshimi i klimës është një term më i gjerë dhe përfshin ngrohjen globale; ngrohja globale është një term i ngushtë dhe përshkruan pjesë të ndryshimeve klimatike që është shkaktuar nga aktiviteti njerëzor, kryesisht me anë të lëshimit të gazeve serë në atmosferë.
 

Një pjesë e komunitetit shkencor dhe i përgjithshëm beson se ndryshimi i klimës është një potencialisht ekzistenca-rrezikuar problem i madh, që duhet të trajtohet menjëherë, ndërsa pjesa tjetër beson se ndryshimi i klimës është gjithnjë i pranishëm dhe në këtë mënyrë nuk mund të ndalet. Grupi i fundit gjithashtu besoj se të gjithë ne duhet të bëni është përshtatur për të.

(Kosova Sot)

16 orë e 37 minuta më parë
20/02/19