Pse vitaminat janë të shëndetshme? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse vitaminat janë të shëndetshme?

Pse vitaminat janë të shëndetshme?

Vitaminat dhe mineralet tjera ushqyese mbajnë trupin e njeriut të shëndetshëm. Ashtu si një makinë që ka nevojë për karburant apo vaj njashtu edhe trupi ynë ka nevojë për vitamina, minerale si dhe proteina ushqyese për të riparuar indet, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Kohë më parë  nuk i kemi njohur vetitë e dobishme të vitaminave. Por me kalimin e kohës, shkencëtarët kuptuan se disa sëmundje janë shkaktuar nga mungesa e mineraleve ushqyese. Për shembull, kohë më parë marinarët që vuanin nga sëmundja e quajtur ‘’ Sëmundja e Poshtër’’  ishte për shkak të mungesës së limonit. Tani këtë lloj të vitaminës e quajmë Acid Askorbik apo ndryshe i njohur si Vitamina C.

(Kosova Sot)

6 orë e 25 minuta më parë
20/01/19