Historia e sapunit - OK KIDS - Kosova Sot
Historia e sapunit

Historia e sapunit

Agjenti i pari pastrimi të përdorura nga njeriu ishte ujë. Kjo është arsyeja pse vendbanimet prehistorike janë ndërtuar zakonisht në vendet që kanë qasje të drejtpërdrejtë në ujë. Përdorimi i agjentëve të tjerë të pastrimit shfaq zhvillimin njerëzor.

Megjithëse origjina e vërtetë e sapun nuk është provuar, por diçka e ngjashme me sapun ekzistuar që nga viti 2300  në qytetërimet e lashta të Mesopotamisë. Zbulimi sapun dhe përdorimi si pastrues nuk ishin në të njëjtën kohë. kultura e lashtë e përdorur sapun si një lloj ilaç për plagët dhe si flokët kozmetike.

Sapun ndoshta u shfaq në Evropë me rënien e Kostandinopojës ndaj turqve që kishin mësuar nga fiset arabe të shkretëtirës arabe, i cili gjithashtu kishte nënshtruar.

(Kosova Sot)

22 orë e 11 minuta më parë
15/12/18