- OK KIDS - Kosova Sot
A e dini këtë fakt për këngën

A e dini këtë fakt për këngën ''Happy Birthday to You''

Kënga “Happy Birthday” që na shoqëron gjatë ditëlindjes, lindi në vitin 1893 nga Mildred dhe Patty Hill, “Happy Birthday”, fillimisht është kënduar nga nxënësit në një shkolle në Kentacky, përpara se ata të futeshin në klasë. Më pas, duke filluar popullaritet, kënga me vetëm 6 nota, u shndërrua në “Happy Birthday To You”, dhe filloi të simbolizonte ditën e lindjes.

Interesant është edhe fakti që deri në dhjetor të vitit të këtij viti (2016), kjo këngë është e mbrojtur nga ligji i ruajtjes së të drejtave te autorit. Llogaritet qe mbi këtë baze, kjo këngë arkëton për autorët, pasardhësit e tyre, rreth 2 milion dollarë në vit. 

(Kosova Sot)

 

 

16 orë e 39 minuta më parë
20/02/19