Veçoritë e disa kafshëve që nuk i keni ditur - OK KIDS - Kosova Sot
Veçoritë e disa kafshëve që nuk i keni ditur

Veçoritë e disa kafshëve që nuk i keni ditur

Disa kafshë kanë fuqinë për të përdorur "sytë mbrapa kokës ".

Lepujt dhe papagajtë janë të vetmet kafshë që mund të shohin prapa tyre pa lëvizur kokën. Kjo është për shkak se sytë e tyre mund të kthehet shumë mbrapa, duke u dhënë atyre vizion shumë më të mirë se shumica e kafshëve dhe njerëzve, trasmeton gazeta Kosova Sot Online

Shembuj të kafshëve:

Hipopotami është nga kafshëve më të rënda dhe më të mëdha në botë pavarësisht peshës së tij,ai mund të vrapojë më shpejt se një njeri mesatar.

Bretkosa e drurit mund të ngrijë në fillim të dimrit, dhe të qëndroj e ngrirë gjatë gjithë dimrit. Kjo është një aftësi mbijetese që e ndihmon atë të jetojnë në sezonin e ftohtë të dimrit.

Luanesha realizon më shumë se 90 për qind të gjuetisë, ndërsa meshkuj ulet dhe relaksohen në shumicën e kohës.

 

(Kosova Sot)

28 minuta më parë
13/12/18