Kush e shpiku makinën e parë me avull ? - OK KIDS - Kosova Sot
Kush e shpiku makinën e parë me avull ?

Kush e shpiku makinën e parë me avull ?

Një ushtarë francezë me emrin Nikolas Kugnot ndërtoi më 1763 një makinë që vihej në lëvizje me fuqinë e avullit. Nikolasi mendonte se do të ndihmonte gjatë transportimit të topave.

Fatkeqësisht ajo ishte e ngadalshme si breshka, dhe pas disa provave doli jashtë kontrollit, e mbi ngarkuar. Udhëheqësit e Nikolasit vendosën që për shkaqe sigurie të hiqnin atë makinë nga përdorimi.

(Kosova Sot)

4 orë e 59 minuta më parë
21/01/19