KAROTAT JO, POR RRUSHI ËSHTË I HATASHËM PËR SYTË - Shëndetësia - Kosova Sot
KAROTAT JO, POR RRUSHI ËSHTË I HATASHËM PËR SYTË

KAROTAT JO, POR RRUSHI ËSHTË I HATASHËM PËR SYTË

Gjenerata të tëra është dashur që fëmijët të konsumojnë karotat për të pasur shikim më të mprehtë. Tashmë ekspertët kanë sjellë një ushqim paksa më të ëmbël - rrushin, i cili është i pasur me antioksidues që mbrojnë qelizat e shëndetshme nga dëmtimi dhe besohet se e mbron retinën. Retina është pjesë e syrit që përmban qelizat që reagojnë ndaj dritës. Rrushi është i pasur plot me vitamina C dhe vitamina K si dhe betakarotinë, që i ndihmojnë organizmit të ruhet nga efekti i radikaleve të lira. Studimet po ashtu tregojnë se konsumimi i lëngut të rrushi ndikon edhe në parandalimin e sëmundjeve të zemrës, kanceri dhe sëmundje të tjera.

(Kosova Sot)

7 orë e 54 minuta më parë
20/01/19