JA PËRSE ÇDO DITË DUHET TA THITHNI VAJIN E ROZMARINËS - Shëndetësia - Kosova Sot
JA PËRSE ÇDO DITË DUHET TA THITHNI VAJIN E ROZMARINËS

JA PËRSE ÇDO DITË DUHET TA THITHNI VAJIN E ROZMARINËS

Rozmarina është bimë shëruese që si ilaç natyral është përdorur shekuj me radhë. Është ilaç për shumë sëmundje, sidomos tek ata persona që kanë telashe me kujtesën. Ekspertët kanë dëshmuar se rozmarina përmban acide që luftojnë elementet helmuese që e dëmtojnë trurin. Në mjekësinë moderne përdoret si analgjetik dhe me rastin e migrenës si dhe te problemet me tretjen. Hulumtimet tregojnë se ekzistojnë kemikate në rozmarinë që janë përgjegjëse për një kujtesë më të mirë. Studimet që kanë përcjellë shumë njerëz pohojnë se ata që kishin përdorur rozmarinën, kishin rezultate më të mira në provime, derisa ndihmon në ndryshimin e disponimit, te stresi, te ankthet, te pagjumësia.

(Kosova Sot)

19 orë e 4 minuta më parë
10/12/18