KËTO USHQIME I BËJNË MË SHUMË DËM ZEMRËS SESA KOLESTEROLI - Shëndetësia - Kosova Sot
KËTO USHQIME I BËJNË MË SHUMË DËM ZEMRËS SESA KOLESTEROLI

KËTO USHQIME I BËJNË MË SHUMË DËM ZEMRËS SESA KOLESTEROLI

Në disa vitet e fundit studimet kanë treguar se si yndyrat, natriumi dhe kolesteroli, janë negative për zemër. Por, edhe më tutje ka rëndësi se çfarë hamë. Këto ushqime me gjasë i bëjnë më shumë dëm zemrës sesa vetë kolesteroli.

PIJET E GAZUARA Të ashtuquajturit "sheqeri i zakonshëm", si ai që e hasim në pijet e gazuara, mund të nxitë procese inflamatore dhe shtojnë nivelin e sheqerit në gjak. Krejt kjo vë presion shtesë në enët e gjakut dhe e shton rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare. Sa më shumë që i konsumoni aq më i madh është rreziku.

MARGARINA Gjalpi nuk është i dëmshëm për zemrën, kanë dëshmuar hulumtimet e mëparshme. Nga ana tjetër, margarina është burim i yndyrave të dëmshme trans, të cilat e shtojnë rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare.

 

 

(Kosova Sot)

21 orë e 50 minuta më parë
20/01/19