- Shëndetësia - Kosova Sot
Lisi i çajit, bima kundër inflamacioneve, baktereve e viruseve

Lisi i çajit, bima kundër inflamacioneve, baktereve e viruseve

Lisi i çajit është bimë, që lufton inflamacionet, bakteret, viruset dhe kërpudhat. Është bimë shëruese, që ka efekt të fortë sa të antibiotikut. Njihet për vajin eterik, që përmban dhe gjethet e mprehta. Në Luftën e Dytë Botërore ushtarët kanë pasur vajin e bimës në shishe, në mënyrë që të mbrohen nga kafshimet e insekteve dhe infeksioneve të rrezikshme, transmeton gazeta Kosova Sot.

Vaji eterik i lisit të çajit përdoret kundër të gjitha llojeve të infeksioneve të rrugëve të frymë- marrjes, infeksioneve të zorrëve, infeksioneve të lëkurës, kundër depresionit dhe lodhjes së përgjithshme. Është sidomos e suksesshme në largimin e kërpudhave në thonj, puçrrave dhe akneve. 

(Kosova Sot)

17 orë e 48 minuta më parë
20/02/19