ZVICËR (1577) : BOTIMI I PORTRETEVE TË RRALLA TË GJERGJ KASTRIOTIT, PIRROS SË EPIRIT DHE ALEKSANDRIT TË MADH - Dossier - Kosova Sot
ZVICËR (1577) : BOTIMI I PORTRETEVE TË RRALLA TË GJERGJ KASTRIOTIT, PIRROS SË EPIRIT DHE ALEKSANDRIT TË MADH

ZVICËR (1577) : BOTIMI I PORTRETEVE TË RRALLA TË GJERGJ KASTRIOTIT, PIRROS SË EPIRIT DHE ALEKSANDRIT TË MADH

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 31 Korrik 2017

 

Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut « Dars (Klos), Mat – Albania », sjell portretet autentike* të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit dhe Aleksandrit të Madh, të marra në veprën « Eloges de Paul Jove** » nga Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck) dhe të botuara në vitin 1577 nga Pietro Perna (1520 – 1582) në Bazel të Zvicrës.

 

Image
Image
Image

 

 

 

 

* sipas veprës së Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck) 

 

** Paolo Giovio (1483 – 1552) : Mjek, historian dhe klerik italian 

 

Burimi : Blogu « Dars (Klos), Mat – Albania »

 

 

 

 

 

(Kosova Sot)

 

9 orë e 34 minuta më parë
19/12/18