KONGRESI I SHKRIMTARËVE:Kryetar u zgjodh Reshat Sahitaj - Kulturë - Kosova Sot
KONGRESI I SHKRIMTARËVE:Kryetar u zgjodh Reshat Sahitaj

KONGRESI I SHKRIMTARËVE:Kryetar u zgjodh Reshat Sahitaj

Bashkimi i Shoqatave të Shkrimtarëve Shqiptarë , pas një pune sistematike njëvjeçare në përpjekje për t'i bashkuar krijuesit shqiptarë të të gjitha trojeve tona, më 6,7, dhe 8 qershor e organizoi Kongresin e parë të shkrimtarëve shqiptarë në Prizren, kryeqytetin shpirtëror të shqiptarëve, ku morën pjesë 137 delegatë që përfaqësonin shoqatat ku ata vepronin. Me këtë rast u zgjodhën organet drejtuese: Reshat Sahitaj, kryetar; nënkryetarë: Lan Qyqalla, Perikli Shuli, Shaip Emërllahu, Florentinë Dërmaku, Vivi Orijeti; sekretarë : Hasan Selimi, Mevlyde Saraçi, Zejnepe Ali Rexhepi, Besnik Camaj; zëdhënëse: Marigonë Kelmendi dhe arkëtar: Ramil Ali Sopi.

(Kosova Sot)

4 orë e 54 minuta më parë
19/01/19