Përse janë të rëndë gurët? - OK KIDS - Kosova Sot
Përse janë të rëndë gurët?

Përse janë të rëndë gurët?

Gurët janë të rëndë për shkak se ata përbëhën nga copa të vogla që janë të lidhura ngushtë së bashku.

Çdo gjë rreth nesh (duke na përfshirë edhe neve), është i përbërë nga grimca të vogla të quajtura atome, të cilat mund të bëhen të bashkangjitura, ose të "lidhura" me njëra-tjetrën, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Në një gur, secili atom është i lidhur tek atomet e tjera sipër, poshtë, dhe rreth në të gjitha anët.

Disa gurë janë të rëndë se të tjerët për shkak se atomet e tyre kanë lidhjet e forta të ndryshme. 

(Kosova Sot)

7 orë e 59 minuta më parë
20/01/19