Si të hap një konservë pa çelës ? - OK KIDS - Kosova Sot
Si të hap një konservë pa çelës ?

Si të hap një konservë pa çelës ?

Dozat e para të konservuara në kutia, janë shpikur në vitet 1820-të. Për të hapur ato kishte vetëm një mundësi; me çekan dhe një thikë të fortë. Me siguri që gjatë hapjes së tyre janë lënduar shumë persona apo e kanë humbur durimin dhe e kanë hedhur poshtë, përcjell Kosova Sot Online.

Rreth viteve1860 një shpikës, emri i të cilit ka mbetur i panjohur shpiku çelësin për hapjen e këtyre konservave.

 

(Kosova Sot)

3 orë e 20 minuta më parë
10/12/18