Me çfarë ushqehen lejlekët? - OK KIDS - Kosova Sot
Me çfarë ushqehen lejlekët?

Me çfarë ushqehen lejlekët?

Lejlekët ushqehen me brejtës, krimba të tokës dhe të gjitha llojet e reptilëve dhe amfibëve të vegjël. Ata nuk kanë ndonjë ushqim të preferuar – ata ushqehen me kafshë që jetojnë më shumë rreth foleve të tyre.

Lejlekët europianë kanë ndërtuar foletë e tyre në struktura të krijuara nga njeriu që në Mesjetë. Ata mund të gjenden në çatitë e shtëpive, kullave, oxhaqeve, mureve, mullarëve, veçanërisht ndërtojnë fole në majën e kullave.

Lejlekët rikthehen për t’u shumuar në të njëjtin vend ose afër tij, çdo vit. Më të vegjëlit gjithmonë provojnë të rikthehen në vendin ku u lindën – mund të gjenden edhe disa fole që kanë qenë në përdorim për qindra vite.

(Kosova Sot)

22 orë e 5 minuta më parë
15/12/18