DERISA HANI KILOGRAMËT ZHDUKEN: KËSHILLA TË ARTA PËR METABOLIZËM TË SHPEJTË - Shëndetësia - Kosova Sot
DERISA HANI KILOGRAMËT ZHDUKEN: KËSHILLA TË ARTA PËR METABOLIZËM TË SHPEJTË

DERISA HANI KILOGRAMËT ZHDUKEN: KËSHILLA TË ARTA PËR METABOLIZËM TË SHPEJTË

Nëse dëshironi të përfshini më shumë fibra në ushqim, nutricistët këshillojnë:

• Bukën e bardhë me gjalpë zëvendësojeni me bukë nga kokrra e grurit dhe me vezë dhe spinaq.
• Mos pini qumësht me shije, por vetë përgatiteni një pije nga qumështi, me banane, jogurt dhe fruta mali me pak kanellë.
• Mos hani keksë me shumë sheqer.
Përcaktohuni për keksë dietale me perime.
• Drithërat zëvendësojini me bollgur. Më shumë nutriente shtoni nëse përfshini një banane dhe fruta mali.
• Mos blini sallata t gatshme, përgatitni vet.

(Kosova Sot)

48 minuta më parë
21/01/19