Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, fituesit e çmimit - Kulturë - Kosova Sot
Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, fituesit e çmimit

Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi, fituesit e çmimit

Lence Zdravkin dhe Omer Kaleshi janë fituesit e çmimit shtetëror të Maqedonisë "Nëna Tereza", për vitin 2018. Zdravkin humaniste dhe Kaleshi piktor janë nderuar me këtë çmim me vendimin e miratuar nga këshilli për ndarjen e çmimit nën kryesimin e akademikut Alajdin Abazi. Ky çmim jepet për të arriturat e rëndësishme në interes të shtetit në sferën e humanitetit dhe solidaritetit njerëzor dhe nxitje, avancimin të mirëkuptimit të ndërsjellë dhe zhvillim të bashkëpunimit mes popujve dhe mes pjesëtarëve të bashkësive të ndryshme, kulturave dhe besimeve.

(Kosova Sot)

22 orë e 52 minuta më parë
21/10/18