Fakte interesante për gjirafen - OK KIDS - Kosova Sot
Fakte interesante për gjirafen

Fakte interesante për gjirafen

Gjirafat janë një nga “monumentet” e Afrikës. Ato janë të ndara në 9 nënlloje sipas zonës së Afrikës, ku ato mund të gjenden dhe nga ngjyra e trupave të tyre. Gjirafat janë gjitarët më të lartë në Tokë dhe jetojnë në savana, Sahel dhe zonat e hapura pyjore.

Disa karakteristika për gjirafat:

Gjuha e gjirafës është aq e gjatë saqë me të mund ta lëpij secilën pjesë të fytyrës, duke përfshirë edhe veshët.
Gjirafat flenë më pak se dy orë në ditë.
Ushqimi i preferuar i gjirafave është akacie. Atyre gjithashtu ju pëlqejnë gjethet e mimozës dhe pjeshkave.
Gjirafat nuk konsumojnë shumë ujë dhe mund të jetojnë pa të më gjatë se devetë.
Armiqtë më të këqij të gjirafave janë luanët dhe krokodilët.
Shumica e gjirafave kanë 2-4 brinjë në pjesën e përparme të kokës.
Gjirafat mund të vrapojnë deri në 35 milje në orë në një distancë të shkurtër.

(Kosova Sot)

2 orë e 44 minuta më parë
21/05/18