Si qëndrojnë retë pezull përmbi qiell? - OK KIDS - Kosova Sot
Si qëndrojnë retë pezull përmbi qiell?

Si qëndrojnë retë pezull përmbi qiell?

Retë përbëhen nga miliona pikla uji. Këto pikla uji tërhiqen drejt tokës sikur çdo gjë tjetër, mirëpo fërkimi bën që ato të bien shumë ngadalë. Sikur çdo objekt tjetër i vogël, këto pikla uji kanë sipërfaqe tejet të madhe krahasuar me peshën e tyre, e cila ndikon që të kenë fërkim gjatë lëvizjes së tyre dhe ky fërkim ngadalëson rënien e tyre, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Rrymat e ajrit gjithashtu ndikojnë që këto pikla të mos bien, nëse sodisim retë mund të vërejmë sesi ato lëvizin në erërat e stuhishme që i mbajnë lart.

(Kosova Sot)

7 orë e 26 minuta më parë
21/06/18